Kuidas Teha Võileivatorti

Kirjutas k2tu

 (14 korda hinnatud)

Oled mõelnud et võiks võileivatorti teha aga ei oska? Plaanid pidu aga ei oska midagi söögiks pakkuda ? Küpsetamine ei tule välja ? - pole probleemi! Lühikese ettevalmistusega valmib hea ja lihtne söök.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • 0,5kg taist sinki
  • 2 pakki leiba (nt must leib, mark pole oluline, peamine on kandiline kuju)
  • 200g toorjuustu (suvaline mark ja maitse, nt maitserohelise)
  • 300g kurgisalatit
  • 500g hapukoort
  • 500g majoneesi
  • kaunistuseks vastavalt enda eelistustele nt paprikat, singirulle
1
Riivi või tükelda sink väikesteks tükkideks.
2
sega kokku täidiseks
- riivitud või tükeldatud sink
- ca 250g hapukoort
- ca 250g majoneesi
- toorjuust
- kurgisalat (tükeldatud hapukurk või hapukurgi-värske kurgi segu)
3
Aseta esimene kiht leiba alusele ning kata proportsionaalselt täidise-seguga (kui leiba jagub 3ks kihiks, siis 1/3 segust jne). Kahest pakist mustast leivast jätkub 3x3,5 viilu laiusel tordil 3ks kihiks.
4
Lisa esimesele kihile peale uus kiht leiba, ning kata see proportsionaalse osaga täidisest. Jätka seda, kuni kõik leivad on ära kasutatud.
Võileivatort ongi praktiliselt valmis, pane ta nüüd külmkappi seisma (imbuma).
5
Vahetult enne serveerimist sega kokku ülejäänud hapukoor+majonees. Kata sellega võileivatort pealt ja külgedelt ning kaunista endale sobivalt. Nt kollase ja punase paprika tükkidega ja/või kurgiviiludega ja/või singirullidega.

Nipid ja hoiatused

  • erinevate maitsenüansside saamiseks võib kasutada eri maitselisi toorjuuste
  • et võileivatort liialt ei kuivaks, võib selle külmkappi seisma pannes fooliumiga kinni katta
  • hea oleks kui tort jõuaks külmkapis seista vähemalt pool päeva.

Kommentaarid

k2tu

k2tu

Medal_silver_1 Uustulnuk 16 punkti

Kategooria: Pidu ja lõbu