- Kodu ja aed 128
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 24
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas Teha Võileivatorti
Kirjutas k2tu
Oled mõelnud et võiks võileivatorti teha aga ei oska? Plaanid pidu aga ei oska midagi söögiks pakkuda ? Küpsetamine ei tule välja ? - pole probleemi! Lühikese ettevalmistusega valmib hea ja lihtne söök.
Juhised ja sammud
Raskusaste: Lihtne
Vajalikud asjad
- 0,5kg taist sinki
- 2 pakki leiba (nt must leib, mark pole oluline, peamine on kandiline kuju)
- 200g toorjuustu (suvaline mark ja maitse, nt maitserohelise)
- 300g kurgisalatit
- 500g hapukoort
- 500g majoneesi
- kaunistuseks vastavalt enda eelistustele nt paprikat, singirulle
1
Riivi või tükelda sink väikesteks tükkideks.
2
sega kokku täidiseks - riivitud või tükeldatud sink
- ca 250g hapukoort
- ca 250g majoneesi
- toorjuust
- kurgisalat (tükeldatud hapukurk või hapukurgi-värske kurgi segu)
3
Aseta esimene kiht leiba alusele ning kata proportsionaalselt täidise-seguga (kui leiba jagub 3ks kihiks, siis 1/3 segust jne). Kahest pakist mustast leivast jätkub 3x3,5 viilu laiusel tordil 3ks kihiks.
4
Lisa esimesele kihile peale uus kiht leiba, ning kata see proportsionaalse osaga täidisest. Jätka seda, kuni kõik leivad on ära kasutatud.Võileivatort ongi praktiliselt valmis, pane ta nüüd külmkappi seisma (imbuma).
5
Vahetult enne serveerimist sega kokku ülejäänud hapukoor+majonees. Kata sellega võileivatort pealt ja külgedelt ning kaunista endale sobivalt. Nt kollase ja punase paprika tükkidega ja/või kurgiviiludega ja/või singirullidega. Nipid ja hoiatused
- erinevate maitsenüansside saamiseks võib kasutada eri maitselisi toorjuuste
- et võileivatort liialt ei kuivaks, võib selle külmkappi seisma pannes fooliumiga kinni katta
- hea oleks kui tort jõuaks külmkapis seista vähemalt pool päeva.