- Kodu ja aed 128
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 24
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas Teha Tatraputru
Kirjutas Toomas
Juhised ja sammud
Raskusaste: Lihtne
Vajalikud asjad
- määrdeaine (või või õli)
- pliit
- pott või pann
- sool
- tatar
- vesi
1
Prae tatart võis või õlis 5 min. Määri pann või pott õli või võiga ning pane tatart nii, et see kataks põhja. Prae keskmisel kuumusel, nii, et rasvaine suitsema ei hakkaks.
2
Lisa vett ja hauta 20 min. Lisa vett nii, et kogu tatar oleks vees ning hauta piisaval kuumusel. Hauta niikaua, kuni vesi ära aurab ning puder jääb mõnus sõmer. Kui vett sai vähe, lisa juurde, et 20 minutit kokku saaksid hautada, muidu jääb tatar kõva.
3
Maitsesta. Lisa maitseained. Lisaks võid praadida ka sibulat ja suitsuliha ning lisada neid pudru sisse, mõlemad annavad väga hea maitse pudrule juurde. Ära palju sega, puder kaotab muidu sõmeruse. Serveeri kuumalt, et puder auraks.
Head isu!
Autor.
Nipid ja hoiatused
- Tatrapuder on väga tervislik ja seda võib tihti teha.
- Tatraputru valmistatakse erinevalt, mõned soovivad jätta praadimisetapi vahele ning ainult keeta/hautada. Minu arust parima pudru saab ikkagi eelnevalt tatart võiga praadides.
- Puder saab tavaliselt nii maitsev, et on oht üle süüa.