Kuidas Teha Tatraputru

Kirjutas Toomas
Article556679961RoFgEX

 (5 korda hinnatud)

Kuidas teha tatraputru? Lisandeid, mida sisse panna on erinevaid, kuid põhiprõtsess käib nii.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • määrdeaine (või või õli)
  • pliit
  • pott või pann
  • sool
  • tatar
  • vesi
1
Prae tatart võis või õlis 5 min. Määri pann või pott õli või võiga ning pane tatart nii, et see kataks põhja. Prae keskmisel kuumusel, nii, et rasvaine suitsema ei hakkaks.
2
Lisa vett ja hauta 20 min. Lisa vett nii, et kogu tatar oleks vees ning hauta piisaval kuumusel. Hauta niikaua, kuni vesi ära aurab ning puder jääb mõnus sõmer. Kui vett sai vähe, lisa juurde, et 20 minutit kokku saaksid hautada, muidu jääb tatar kõva.
3
Maitsesta. Lisa maitseained. Lisaks võid praadida ka sibulat ja suitsuliha ning lisada neid pudru sisse, mõlemad annavad väga hea maitse pudrule juurde. Ära palju sega, puder kaotab muidu sõmeruse.

Serveeri kuumalt, et puder auraks.
Head isu!

Autor.

Nipid ja hoiatused

  • Tatrapuder on väga tervislik ja seda võib tihti teha.
  • Tatraputru valmistatakse erinevalt, mõned soovivad jätta praadimisetapi vahele ning ainult keeta/hautada. Minu arust parima pudru saab ikkagi eelnevalt tatart võiga praadides.
  • Puder saab tavaliselt nii maitsev, et on oht üle süüa.

Kommentaarid

Toomas

Toomas

Medal_bronze_2 Veteran 2 564 punkti

Kategooria: Söök ja jook