Kuidas valmistada lasanjet

Kirjutas AnimaGirl
Article794590807T1kA54

 (8 korda hinnatud)

Lasajne on itaaliapärane pastaroog, kuid on teooriad, mille põhjal pärineb see hoopis antiiksest Kreekast. Igal juhul on selle tegemine väärt katsetamist ja kui te pole seda selle valmistamist proovinud, siis alljärgnev õpetus aitab teid sellega, kuidas seda iidset pastarooga valmistada.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • 0,5 L piima
  • 1 küüslauguküüs
  • 1 sibul
  • 1 tl puljongit
  • 1 tl toiduõli
  • 240g tomatipastat
  • 300g hakkliha
  • 30g jahu
  • 30g margariini
  • 50g riivitud juustu
  • 6 lasanjeplaati
  • maitserohelist
  • muskaati
  • pipart
  • soola
  • ürte
1
Pruunista pannil hakkliha. Haki sibul ja purusta küüslauk ning lisa hakklihale.

2
Lisa hakklihasegule tomatipasta, sool, pipar, meelepärased ürdid.
3
Lasanje kastme tarbeks kuumuta margariin ja lisa sellele jahu ning piim. Kuumuta neid kokku segatud
koostisaineid kuni keemiseni.
4
Kastme maitsestamiseks kasuta puljongit, soola, muskaati ja pipart.
5
Määri margariiniga küpsetusvorm. Aseta sellesse kihiti lasanjeplaadid, hakklihasegu, kaste ning juust.

6
Küpseta lasanjet ahjus 30 minutit 200 kraadi juures.

Nipid ja hoiatused

  • Lasanjele värvi ja maitse lisamiseks kasuta maitserohelist. Puista seda peale või serveeri näiteks basiilikulehega.

Kommentaarid