Kuidas valmistada värskeid soolakurke

Kirjutas AnimaGirl
Article1128040973dm695B

 (8 korda hinnatud)

See õpetus on neile, kes soovivad valmistada krõmpsuvaid värskeid soolakurke, mida on võimalik päev pärast nende valmistamist juba lauale serveerida.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • 0,75 L vett
  • 1 kg kurki
  • 2 mädarõikalehte
  • 2 peotäit mustsõstralehti
  • 2 supilusikat soola
  • 4 küüslaugu küünt
  • 4 vart aedtilli
  • pool supilusikat suhkurt
1
Aseta kurgid neljaks tunniks vette. Samal ajal valmista ette teised komponendid. Rebi mädarõikalehed parajateks ribadeks. Viiluta küüslauk.


2
Pane vesi tulele. Sega sinna sisse sool ja suhkur. Kui vesi on kuumenenud, võta see tulelt ja lase natukene jahtuda.

3
Võta kaheliitrine purk või selle puudumisel kauss. Aseta selle põhja mädarõika- ja mustsõstralehed, küüslauk, till. Seejärel võta kurgid ja lao maitsetaimedele kihina peale.

4
Lao nii mitu kihti kurke ja maitsetaimi üksteise peale, kui koostisosi jätkub. Veendu, et pealmiseks kihiks jääks maitsetaimed.

5
Kui kurgid ja maitsetaimed on purki või kaussi jaotatud, vala neile peale eelnevalt keedetud soolvesi ja aseta
peale raskus ning jäta kurgid seisma terveks ööpäevaks.

Nipid ja hoiatused

  • Soolakurkidele võib lisada veel lisaks pitsi viina või konjakit, kui olete tüdinenud tavapärasest soolakurgi maitsest. Tulemus on üllatavalt hea. :)

Kommentaarid