- Kodu ja aed 128
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 24
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas valmistada värskeid soolakurke
Kirjutas AnimaGirl
See õpetus on neile, kes soovivad valmistada krõmpsuvaid värskeid soolakurke, mida on võimalik päev pärast nende valmistamist juba lauale serveerida.
Juhised ja sammud
Raskusaste: Lihtne
Vajalikud asjad
- 0,75 L vett
- 1 kg kurki
- 2 mädarõikalehte
- 2 peotäit mustsõstralehti
- 2 supilusikat soola
- 4 küüslaugu küünt
- 4 vart aedtilli
- pool supilusikat suhkurt
1
Aseta kurgid neljaks tunniks vette. Samal ajal valmista ette teised komponendid. Rebi mädarõikalehed parajateks ribadeks. Viiluta küüslauk.
2
Pane vesi tulele. Sega sinna sisse sool ja suhkur. Kui vesi on kuumenenud, võta see tulelt ja lase natukene jahtuda.
3
Võta kaheliitrine purk või selle puudumisel kauss. Aseta selle põhja mädarõika- ja mustsõstralehed, küüslauk, till. Seejärel võta kurgid ja lao maitsetaimedele kihina peale.
4
Lao nii mitu kihti kurke ja maitsetaimi üksteise peale, kui koostisosi jätkub. Veendu, et pealmiseks kihiks jääks maitsetaimed.
5
Kui kurgid ja maitsetaimed on purki või kaussi jaotatud, vala neile peale eelnevalt keedetud soolvesi ja aseta peale raskus ning jäta kurgid seisma terveks ööpäevaks.
Nipid ja hoiatused
- Soolakurkidele võib lisada veel lisaks pitsi viina või konjakit, kui olete tüdinenud tavapärasest soolakurgi maitsest. Tulemus on üllatavalt hea. :)