Kuidas ise teha Beef Jerky-t (vinnutatud veiseliha)

Kirjutas Toomas
Article2038856389bvrsOX

 (5 korda hinnatud)

Beef jerky ehk vinnutatud veiseliha on väga maitsev snäkk, kui mitte liigselt soolata, ka tervislik, sest sisaldab vähe rasva, kuid ohtralt valku. Kuidas ise kodus teha beef jerky-t?

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • ahi
  • veiseliha
1
Veisefilee Võta 1kg veiseliha filee käntsakas, ilma läbikasvuta ja lõika keskelt pikkupidi pooleks, et oleks hea viile lõigata. Kui on natuke rasvakihti filee küljes, eemalda see noaga.
2
Filee viilud Viiluta saadud kamakad umbes 2-3mm paksusteks viiludeks. Viilude peale võid raputada soola, pipart ja vürtse, kui soovid maitsestada.
3
Liha paberil Laota viilud alusele, alla soovitan panna küpsetuspaberi, et viilud ei kuivaks aluse või resti külge kinni. Kui paned restile, tee paberisse auke, et lihamahlad saaksid paberilt ära voolata.
4
Aseta viilud ahju kuivama. Ahju temperatuuriks pane vahemikus 70-100 kraadi, olenevalt, kui madalat ahi võimaldab panna. Oluline, et liha kuivaks, mitte hakkaks praadima. Kindlasti kasuta aluspanni, kui kasutad resti ja augustatud küpsetuspaberi meetodid, sest tilkuv lihamahl ahju põhjas läheb kärssama.
5
Step25391790408tnvEu Võid ahjuukse jätta õrnalt praokile, et niiskus tuleks kiiremini välja ahjust. Aeg ajalt tupsuta majapidamispaberiga tekkinud vedelikku lihaviilude ümbert ära, et kuivamist kiirendada. Lase ühelt poolt umbes 2-3h, kuniks liha on tume, seejärel keera tükid teistpidi ja lase veel 1,5-2h kuivada. Lõpuks jäta üleöö ahju jahtuma ja hommikuks on head kuivad beef jerky-d valmis.

Võid ka nüüd maitsestada, pane suletavasse potti või kaussi, lisa maitseained ja kaane all raputa jerkyd maitseainega segi.

Naudi!

Autor

Kommentaarid

Toomas

Toomas

Medal_bronze_2 Veteran 2 564 punkti

Kategooria: Söök ja jook