- Kodu ja aed 129
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 25
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas ise teha Beef Jerky-t (vinnutatud veiseliha)
Kirjutas Toomas
Beef jerky ehk vinnutatud veiseliha on väga maitsev snäkk, kui mitte liigselt soolata, ka tervislik, sest sisaldab vähe rasva, kuid ohtralt valku. Kuidas ise kodus teha beef jerky-t?
Juhised ja sammud
Raskusaste: Lihtne
Vajalikud asjad
- ahi
- veiseliha
1
Võta 1kg veiseliha filee käntsakas, ilma läbikasvuta ja lõika keskelt pikkupidi pooleks, et oleks hea viile lõigata. Kui on natuke rasvakihti filee küljes, eemalda see noaga.
2
Viiluta saadud kamakad umbes 2-3mm paksusteks viiludeks. Viilude peale võid raputada soola, pipart ja vürtse, kui soovid maitsestada.
3
Laota viilud alusele, alla soovitan panna küpsetuspaberi, et viilud ei kuivaks aluse või resti külge kinni. Kui paned restile, tee paberisse auke, et lihamahlad saaksid paberilt ära voolata.
4
Aseta viilud ahju kuivama. Ahju temperatuuriks pane vahemikus 70-100 kraadi, olenevalt, kui madalat ahi võimaldab panna. Oluline, et liha kuivaks, mitte hakkaks praadima. Kindlasti kasuta aluspanni, kui kasutad resti ja augustatud küpsetuspaberi meetodid, sest tilkuv lihamahl ahju põhjas läheb kärssama.
5
Võid ahjuukse jätta õrnalt praokile, et niiskus tuleks kiiremini välja ahjust. Aeg ajalt tupsuta majapidamispaberiga tekkinud vedelikku lihaviilude ümbert ära, et kuivamist kiirendada. Lase ühelt poolt umbes 2-3h, kuniks liha on tume, seejärel keera tükid teistpidi ja lase veel 1,5-2h kuivada. Lõpuks jäta üleöö ahju jahtuma ja hommikuks on head kuivad beef jerky-d valmis. Võid ka nüüd maitsestada, pane suletavasse potti või kaussi, lisa maitseained ja kaane all raputa jerkyd maitseainega segi.
Naudi!
Autor