Kuidas valmistada kartulivorsti

Kirjutas Toomas
Article1211247561O2W2ct

 (4 korda hinnatud)

Kartulivorst on jõuluajal maitsvaks vahelduseks traditsioonilisele verivorstile, kuid võib valmistada aastaringselt. Sisaldab nii kartulit kui ka liha, tulemus on väga maitsev - enne ei usu kui ise oled proovinud.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Keskmiselt väljakutsuv
1
Step3545270295UM88dR 5-6 kg kartulit koorida, käsitsi või köögikombainis riivida kõige suurema riiviga,
2
Step3819290700vAJAcM U 2 kg liha (1,5 kg hakklha ja 0,5 kg soolaliha /lasta läbi köögikombaini)
Lasta läbi ka 6-7 suurt sibulat ja 6-7 küüslauguküünt.
3
Step1980964708LuiI46 Kõik omavahel segada. Lisada maitseained sool, pipar, vorstirohi ehk pune.
Nb! Vorstirohi kõige tähtsam ja seda lisada ohtralt.
Maitseaineid võib lisada kihiti (kartul,maitseaine,liha,maitseaine,kartul jne) siis saab parima tulemuse.
4
Step2369525105Et8tuM Toppida segu soolikasse enda eelistatud toppimismeetodil.
5
Step2943933192OQLaco Ahjus 200 kraadi juures küpsetada u 1 h, kuid jälgida.
Kui kohe ei tarvitata, siis kuumutada 10 min keemiseni. (võib säilitada sügavkülmas)

Kommentaarid

Toomas

Toomas

Medal_bronze_2 Veteran 2 564 punkti

Kategooria: Söök ja jook