- Kodu ja aed 128
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 24
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas Valmistada Šašlõkki
Kirjutas Arvo
Kui oled poes müüdavatest šašlõkkidest tüdinenud või pettunud, siis haara ohjad ja valmista maitsev liha ise. Kõik mida Sa vajad on vaid liha, marinaad ja teadmine, kuidas ja mida omavahel kokku segada.
Juhised ja sammud
Raskusaste: Lihtne
Vajalikud asjad
- 0,5 dl Rainbow õli
- 1 dl kuiva punast veini
- 2 küüslauguküünt
- 600g seafileed
- maitseained (sool, pipar, tüümian)
1
Muretse liha. Astu läbi korralikust kauplusest ja vali omale meelepärane lihatükk. Veendu, et liha oleks värske. Nutikas oleks korraga ära osta ka marinaadiks vajalik kraam (vt sammust 2). Korralik grillmeister varustab end õllega.
2
Valmista marinaad. Sega omavahel kokku marinaadi ained. Alusta kuivainetest, viimasena lisa õli.Marinaadi sisu (600g liha kohta):
- 0,5 dl Rainbow õli
- 1 dl kuiva punast veini
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl tüümiani
- 1 tl soola
- 0,5 tl valget pipart
3
Sega liha ja marinaad kokku. Lõika liha meelepärasteks tükkideks, aseta anumasse ja sega hoolikalt koos marinaadiga. Lase nüüd maitseainetel imenduda, hoides liha vähemalt 24 tundi jahedas kohas. Kui sõbrad on väga näljased, siis erandjuhul võib laagerdumise aega lühendada (minimaalselt 3 tundi). Nipid ja hoiatused
- Maitseaineid võid asendada, muuta nende kogust, eksperementeerida uutega.
- Veini asemel võid kasutada näiteks keefiri.
- Kui sa ei lase lihal piisavalt marinaadis seista, siis võib tulemus pettumuse valmistada (maitsetu ja vintske liha).