Kuidas Valmistada Šašlõkki

Kirjutas Arvo
Article1078957810UK3ahP

 (15 korda hinnatud)

Kui oled poes müüdavatest šašlõkkidest tüdinenud või pettunud, siis haara ohjad ja valmista maitsev liha ise. Kõik mida Sa vajad on vaid liha, marinaad ja teadmine, kuidas ja mida omavahel kokku segada.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • 0,5 dl Rainbow õli
  • 1 dl kuiva punast veini
  • 2 küüslauguküünt
  • 600g seafileed
  • maitseained (sool, pipar, tüümian)
1
Muretse liha. Astu läbi korralikust kauplusest ja vali omale meelepärane lihatükk. Veendu, et liha oleks värske. Nutikas oleks korraga ära osta ka marinaadiks vajalik kraam (vt sammust 2). Korralik grillmeister varustab end õllega.
2
Valmista marinaad. Sega omavahel kokku marinaadi ained. Alusta kuivainetest, viimasena lisa õli.

Marinaadi sisu (600g liha kohta):
- 0,5 dl Rainbow õli
- 1 dl kuiva punast veini
- 2 küüslauguküünt
- 1 tl tüümiani
- 1 tl soola
- 0,5 tl valget pipart
3
Sega liha ja marinaad kokku. Lõika liha meelepärasteks tükkideks, aseta anumasse ja sega hoolikalt koos marinaadiga. Lase nüüd maitseainetel imenduda, hoides liha vähemalt 24 tundi jahedas kohas. Kui sõbrad on väga näljased, siis erandjuhul võib laagerdumise aega lühendada (minimaalselt 3 tundi).
4
Grillimine Liha vardasse ja grillima! Pane lihatükid vardasse ja grilli liha kuldpruuniks. Serveeri koos värske salatiga.

Nipid ja hoiatused

  • Maitseaineid võid asendada, muuta nende kogust, eksperementeerida uutega.
  • Veini asemel võid kasutada näiteks keefiri.
  • Kui sa ei lase lihal piisavalt marinaadis seista, siis võib tulemus pettumuse valmistada (maitsetu ja vintske liha).

Kommentaarid

Arvo

Arvo

Medal_silver_3 Entusiast 878 punkti

Kategooria: Söök ja jook