Kuidas Lauas Teenindada

Kirjutas MissSixty
Article1612839256sZQABb

 (12 korda hinnatud)

Järgnev artikkel on kasulik neile, kes ettekandjatena tööd teevad või seda teha soovivad. Ka koduses miljöös võib vastavaid võtteid kasutada.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne
1
Serveerimine lauas peab toimuma kiirelt, vaikselt ja kliente mitte häirivalt. Kui oled algaja, siis ära näita seda välja, vaid püüa jätta kohe endast mulje, et tunned end vabalt.
2
Puhtad taldrikud ja toidud serveeritakse kliendile üle tema vasaku õla.
3
Joogid serveeritakse üle parema õla.
4
Teeninda alati naisterahvast esimesena.
5
Pidulikel istumistel teenindatakse viimasena peoperenaist - või meest.
6
Ametlikel lõuna - või õhtusöökidel teeninda alati esimesena inimest, kes istub ametiisiku paremal käel. (Ka üheaegne teenindus sobib)
7
Kui serveerid uut toitu, veendu, et oled laualt ära viinud mustad nõud ja kahvlid. Uus toit peab olema alati puhtal taldrikul. Suurematel pidudel nagu pulm ja sünnipäev, ei pea nuge ja kahvleid alati uusi tooma - piisab taldriku vahetusest.
8
Kasutatud taldrik võetakse paremalt, puhas asetatakse lauale vasakult.
9
Söögid ja joogid muutuvad aste-astmelt raskemaks ja külmad road serveeritakse enne sooja toitu.
10
Salatid, supid, juust - neid ei serveerita kunagi teist korda.
11
Koogid ja tordid tuleb tükeldada enne lauda viimist. Või lauas.
12
Tarvitatud nõud korjatakse laualt alles siis, kui kõik liikmed on söömise lõpetanud. Toidu lõpetamisest annavad märku kella viie osuti suunas asetatud toiduriistad, see kehtib ka supi ja magustoidu puhul.

Nipid ja hoiatused

  • Näita üles sõbralikkust ja naerata ka rahulolematule kliendile.
  • Õpi ära nipid, kuidas korraga mitu taldrikut käel hoida, nii hoiad aega kokku.
  • Ole ettevaatlik toidu serveerimisel, et kliendile toitu peale või maha ei aja.
  • Ära jäta klienti kauaks mustade nõudega ootama.

Kommentaarid