Kuidas Teha Tšilliseid Lõhevardaid

Kirjutas Marianna
Article3664414060mO3B6L

 (5 korda hinnatud)

Kiired, lihtsad ja hõrgud suupisted kuluvad ära iga peo algusesse, vahepalaks või afterpartyks. Mis veel parem - see menüü maitseb ühtviisi hästi nii mättal kui ka mõisamaastikul. Parajalt vürtsikas aga lihtne retsept, millega kallite külaliste maitsemeeli ergutada!

Juhised ja sammud

Raskusaste: Lihtne

Vajalikud asjad

  • 100 ml magusat tšillikastet ( vaata poes Sweet Chili Sauce)
  • 2 väikest suvikõrvitsat
  • 500-750 g lõhefileed (peapoolsem, paksem tükk)
  • Grillivardaid (puust)
  • Meresoola
  • Oliiviõli
1
Pane puust grillvardad (suurde pudelisse) vette likku. Nii ei põle vardad grillides ära ja lõhe ei jää varraste külge kinni.
2
Nopi pintsettide abil lõhest kõik luud välja ja lõika kala suuremateks, umbes 4 x 4 cm suurusteks tükkideks.
3
Sega lõhetükid tšillikastmega läbi ja jäta tunnikeseks maitsestuma.
4
Lõika suvikõrvits tükkideks, raputa lõikepindadele meresoola ja lase kuni tund seista.
5
Pühi suvikõrvitsatelt veepiisad ja (oma töö teinud) meresool majapidamispaberiga ära.
6
Piserda suvikõrvitsatele veidi oliiviõli ja sega läbi.
7
Aja lõhe ja suvikõrvitsatükid varraste otsa, jäta umbes 1 cm laiused vahed. Kaussi jäänud tšillikastme võid lõhetükkidele määrida.
8
Küpseta 200 kraadises ahjus või grillil kuni 10 minutit. Kindlasti ei tasu lõhevardaid üle küpsetada. Kõige paremini maitsevad seest veidi toores ehk mahlane lõhe ja krõmpsuvad suvikõrvitsad!
9
Serveeri soojalt või jahtunult, juurde võid pakkuda lihtsalt värsket salatit või tomatilõike.

Nipid ja hoiatused

  • Varrastele võib lisada soovi korral ka paprikat, ananassi, šampinjone jms.

Kommentaarid

Marianna

Marianna

Medal_silver_2 Algaja 104 punkti

Kategooria: Söök ja jook