- Kodu ja aed 128
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 24
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas Teha Tšilliseid Lõhevardaid
Kirjutas Marianna
Kiired, lihtsad ja hõrgud suupisted kuluvad ära iga peo algusesse, vahepalaks või afterpartyks. Mis veel parem - see menüü maitseb ühtviisi hästi nii mättal kui ka mõisamaastikul. Parajalt vürtsikas aga lihtne retsept, millega kallite külaliste maitsemeeli ergutada!
Juhised ja sammud
Raskusaste: Lihtne
Vajalikud asjad
- 100 ml magusat tšillikastet ( vaata poes Sweet Chili Sauce)
- 2 väikest suvikõrvitsat
- 500-750 g lõhefileed (peapoolsem, paksem tükk)
- Grillivardaid (puust)
- Meresoola
- Oliiviõli
1
Pane puust grillvardad (suurde pudelisse) vette likku. Nii ei põle vardad grillides ära ja lõhe ei jää varraste külge kinni.
2
Nopi pintsettide abil lõhest kõik luud välja ja lõika kala suuremateks, umbes 4 x 4 cm suurusteks tükkideks.
3
Sega lõhetükid tšillikastmega läbi ja jäta tunnikeseks maitsestuma.
4
Lõika suvikõrvits tükkideks, raputa lõikepindadele meresoola ja lase kuni tund seista.
5
Pühi suvikõrvitsatelt veepiisad ja (oma töö teinud) meresool majapidamispaberiga ära.
6
Piserda suvikõrvitsatele veidi oliiviõli ja sega läbi.
7
Aja lõhe ja suvikõrvitsatükid varraste otsa, jäta umbes 1 cm laiused vahed. Kaussi jäänud tšillikastme võid lõhetükkidele määrida.
8
Küpseta 200 kraadises ahjus või grillil kuni 10 minutit. Kindlasti ei tasu lõhevardaid üle küpsetada. Kõige paremini maitsevad seest veidi toores ehk mahlane lõhe ja krõmpsuvad suvikõrvitsad!
9
Serveeri soojalt või jahtunult, juurde võid pakkuda lihtsalt värsket salatit või tomatilõike. Nipid ja hoiatused
- Varrastele võib lisada soovi korral ka paprikat, ananassi, šampinjone jms.