Kuidas Moos Kommi Sisse Panna

Kirjutas Iceman
Article34719148hqySaF

 (2 korda hinnatud)

Kes ei tahaks teada, kuidas moos kommi sisse pannakse? Tehastes tehakse seda nii, nagu allpool selgitatud.

Juhised ja sammud

Raskusaste: Keskmiselt väljakutsuv

Vajalikud asjad

  • Karamelli toorained
  • Kommivalmistamise masin
  • Moosi toorained
1
Keeduseadmetes valmistada karamellimass (suhkrust, glükoosisiirupist, maitse-, lõhna- ja värvainetest), mis keetmise järel on kuum, plastiline ja elastne, ning sellest saab hõlpsalt kompvekke vormida.
2
Eraldi seadmetes keeta valmis täidismoos (suhkrust, glükoosisiirupist, hoidistest, maitse-ja lõhnainetest).
3
Kui karamellimass on jahutatud temperatuurini 80-90° C, moodustada sellest koonusekujuline rull, mille laiemast osast pumbata rulli keskele toru kaudu moosi.
4
Karamellirullist venitada pidevalt maha jämeda nööri ehk voolikukujuliselt massi, ning selle keskel jookseb pideva peenema joana täidis ehk moos.
5
Tekkinud karamelli-moosivoolikust vormida välja kompvekikujuliste vormidega (kaks pooliku kommi kujulist kausikest, mis seadmes kokku liiguvad ja terve kommi kuju moodustavad) karamellid.

Vormimise momendil on mass ja moos soojad, elastsed. Peale vormimist karamellid jahutada, siis need muutuvad struktuurilt klaasjaks.

Kommentaarid

Iceman

Iceman

Medal_silver_1 Uustulnuk 16 punkti

Kategooria: Söök ja jook