- Kodu ja aed 128
- Lemmikloomad 12
- Reisimine 38
- Internet 116
- Mood ja ilu 38
- Hobid ja mängud 26
- Lapsehooldus 8
- Elektroonika 24
- Suhted ja perekond 17
- Meelelahutus 23
- Pühad ja tähtpäevad 18
- Sport ja fitness 33
- Tervis 85
- Arvutid 187
- Pidu ja lõbu 25
- Haridus 39
- Raha 25
- Söök ja jook 73
- Autod 42
- Õigus ja seadused 13
- Kultuur ja ühiskond 23
- Töö ja karjäär 28
- Äri 38
Kuidas Moos Kommi Sisse Panna
Kirjutas Iceman
Kes ei tahaks teada, kuidas moos kommi sisse pannakse? Tehastes tehakse seda nii, nagu allpool selgitatud.
Juhised ja sammud
Raskusaste: Keskmiselt väljakutsuv
Vajalikud asjad
- Karamelli toorained
- Kommivalmistamise masin
- Moosi toorained
1
Keeduseadmetes valmistada karamellimass (suhkrust, glükoosisiirupist, maitse-, lõhna- ja värvainetest), mis keetmise järel on kuum, plastiline ja elastne, ning sellest saab hõlpsalt kompvekke vormida.
2
Eraldi seadmetes keeta valmis täidismoos (suhkrust, glükoosisiirupist, hoidistest, maitse-ja lõhnainetest).
3
Kui karamellimass on jahutatud temperatuurini 80-90° C, moodustada sellest koonusekujuline rull, mille laiemast osast pumbata rulli keskele toru kaudu moosi.
4
Karamellirullist venitada pidevalt maha jämeda nööri ehk voolikukujuliselt massi, ning selle keskel jookseb pideva peenema joana täidis ehk moos.
5
Tekkinud karamelli-moosivoolikust vormida välja kompvekikujuliste vormidega (kaks pooliku kommi kujulist kausikest, mis seadmes kokku liiguvad ja terve kommi kuju moodustavad) karamellid.Vormimise momendil on mass ja moos soojad, elastsed. Peale vormimist karamellid jahutada, siis need muutuvad struktuurilt klaasjaks.